Conbee 2 stick

Met de conbee 2 stick regel ik de connectie naar alle Zigbee apparaten. De stick wordt samen met Devconz docker package gebruikt.

In Devconz docker, heb je de controle over wat het package ziet en kun je apparaten toevoegen.

De apparaten zijn in drie categorieën onderverdeeld:

  1. Lights
  2. Switches
  3. Sensors

Het toevoegen van lichten is eenvoudig. Ga naar de pagina en druk op “Add new lights”. Dan is er 3 minuten om voor lichten om zich aan te melden. Ik heb hiermee Ikea lichten en Hue lichten toegevoegd. Zie de desbetreffende pagina’s voor hoe dat moet.

Het toevoegen van switches gaat ook eenvoudig. De applicatie vraagt wat voor een soort schakelaars het over gaat en geeft dan aan wat te doen.

Voor de sensors, ik heb hier een aantal bewegingssensors van Xiaomi toegevoegd, door naar de pagina te gaan en toevoegen te selecteren.

Een verdere mogelijkheid is om het Zigbee netwerk zichtbaar te maken. Aangezien het een Mesh netwerk is, waarbij veel verbindingen tussen apparaten gekoppeld zijn, en het dus een hele mess is.

Noot aan mezelf: Voeg het plaatje toe.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>