Xiaomi temperatuur sensor

De Xiaomi temperatuur sensor wordt via Zigbee aangesloten. De sensor meet temperatuur, luchtvochtigheid en druk. Ook geeft deze sensor zijn batterijniveau terug. Het apparaatje is drie bij drie centimeter en een driekwart centimeter dik.

Ik heb er vier gekocht, om deze in verschillende kamers te kunnen gebruiken. Als eerste test ben ik ze aan het vergelijken om te zien hoeveel afwijking ze hebben ten opzichte van elkaar.

Bij het in gebruik nemen, zit de conbee2 stick eerst alleen de drie meetpunten, en op een gegeven moment ook het batterij niveau. Je ziet in Devconz eerst de sensor, en op een gegeven moment ziet ie ook het batterijniveau en bijzaken zoals de versie.

Het fijne is wel dat de sensors met batterij worden geleverd. Bij het toevoegen hoef je eigenlijk alleen op het knopje aan de onderkant van de sensor te drukken en de sensor wordt gezien in het Zigbee netwerk.

Hieronder zie je hoe dat er dan uit ziet.

Het vergelijk tussen de vier sensors heb ik hieronder zichtbaar. Een sensor is al een langere tijd aktief, de rest nu een paar dagen. De plaatjes zijn over 7 dagen.

De luchtvochtigheid heeft een delta van 8%. Dat lijkt best veel maar is mogelik het gevolg van een meetfout in de eerste sensor. Ik zal dit verder in de gaten houden om te zien of dit structureel is.De temperatuur tussen de sensors heeft een delta van 0.2 graden. Dat is niet veel en voldoende voor bijvoorbeeld aansturing verwarming. Ik ga nog verdere testen hiermee uitvoeren.De luchtdruk heeft een delta van 9 hPa, wat mij niet veel lijkt. Wat ik verder met deze informatie ga doen weet ik nog niet, maar als het duidelijk wordt, zal ik het hier laten weten

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>