Xiaomi magic cube

De xiaomi magic cube is een kubusje met zijden van 4 centimeter groot. Het apparaatje kan bewegingen detecteren en hiermee kun je automatiseringen maken. Een voorbeeld is, dat als je ermee schud, de lichten in huis uitgaan.

De Xiaomi magic cube wordt door de devconz software als schakelaar gezien. Het gebruik binnen home assistant wordt gedaan door bewegingen als trigger te gebruiken. Hierover ben ik nog zoekende, want de eerste gedachte was om een bepaalde kant boven een bepaalde scene te laten activeren. De bewegingen die het apparaat kent worden dan als triggers genomen. Dat betekend dat om een trigger te krijgen op een bepaalde kant boven heb ik moeten doen door vanaf elke kant naar de kant een trigger te maken. Dus voor elke kant zijn er 5 kanten waarvoor een automatisering gemaakt moet worden. Dat is een beetje onhandig, maar misschien zie ik iets over het hoofd.

Wat wel gemakkelijk is, is de trigger bij bijv. schudden. Als eerste automatisering had ik het schudden, als trigger om alle lichten in het huis uit te laten gaan. (Met wat vertraging op de llichten in de gang)

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>